Cilekliden sonra kahveli yapmak farz oldu, çunku esim kahveli mus'a bayilir :) Pasta seklinde yaptim bunuda ama bir daha yaparsam kesinlikle kuplarda yapacagim. Cunku tam donmadan kesinde akiskan oluyor ve dilimlerken mus egri bugru oluyor. Buda bana tecrube oldu. Bunun tabanini kekten yaptim. Bence yapmak isteyenlere tavsiyem biskuviden yapin tabanini yada dedigim gibi kuplarda kedi dili biskuvilerle servis edebilirsiniz. Tercih size kalmis. Bir gece onceden yapmayi unutmayin.







Tabani için; ( Tercume için Hafif Tatlar'a tesekkurler )

- 115 gram yumusak tereyagi
- 115 gram elenmis pudra sekeri
- 3-4 adet oda sicakliginda yumurta beyazi
- 115 gram elenmis beyaz un
- 10 gram kakao
 
Tereyagi ve sekeri krema kivamina gelinceye kadar çirpin. içine elenmis un ve kakaoyu da ekleyin. Karistirmaya devam edin. Ama çok da fazla çirpmayin. Buzdolabinda tutabilirsiniz. Kullanmadan önce yarim saat önce buzdolabindan çikarmaniz lazim. Ucunu azicik kestiginiz bir torbaya kakaolu karisimi doldurun. Yagli kagidin üzerine, serit seklinde sıkın. illa serit seklinde kmanız gerekmez; istediginiz sekilde sikabilirsiniz. isiniz bittiginde buzdolabina kaldirin.


Kekin beyaz kismi için malzemeler:

- 115 gram badem unu
- 85 gram pudra sekeri
- 30 gram beyaz un
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarisi
- 3 yumurta beyazi
- 30 gram toz seker
- 30 gram eritilmis tereyagi

Kaba, badem ununu, pudra sekeri, unu ve 2 yumurtayi koyup çirpmaya baslayin. (Bu arada, tarifi hamur yogurucu ile yapiyor.) iyice karistirdiktan sonra, kalan iki yumurta ve bir yumurta sarisini da ekleyip karistirin ve bir kenara birakin. Diger bir tarafta, yumurta beyazlarini kar halini alincaya kadar çirpin, içine toz sekeri ekleyerek çirpmaya devam edin. Karisimi, biraz önce yaptiginiz yumurtali karisimin üzerine dökün. Erimis tereyagini da ekleyin. Tahta kasikla, kar haline gelmis yumurta beyazlarini söndürmemeye çalisarak, karisimi iyice harmanlayin.

Buzdolabinda duran yagli kagidin üzerine kek hamurunu dökün. 6-8 dakika boyunca, 230 derece firinda, kek kahverengilesmeye baslayana kadar pisirin. Firindan çikarin, birkaç dakika ilinmasini saglayin. Ardindan yagli kagittan siyirin. Kagitttan siyirmadan önce, 1 haftaya kadar buzdolabinda tutabilirsiniz. Hatta derin dondurucuda 1 ay bile tutabilirsiniz.

Le bavarois au café:

2 kutu crème liquide entière (soguk) ( soguk sivi krema)
2 yk toz seker
1 tatli kasigi  jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
2 yemek kasigi kadar Nescafe

Bavyeranin Hazirlanmasi:

Crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.

Ocaga kuçuk bir tava koyun,   içine 2 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin. Karamel rengi alana kadar bekleyin. Rengi degismeye baslayinca 1 tatli kasifi toz jelatini ve 2 yemek kasigi nescafeyi ekleyin az daha pisirip ocagin altini kapatin sogumaya birakin.

Soguduktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin. 

Kelepçeli kalibiniza, pisirdiginiz keki kalin kemer seklinde kesip  iç kismina koyun.Taban kisminada kalan kekin yuvarlak olarak kesip koyun. ve Kremali karisimi ustune bosaltin buz dolabina kaldirin.  

 
Kakaolu sos icin;

. 1 yk kakao

. 1 su bardagi sut

. 1 yk toz seker

. 2 yk nisasta
Sosu pisirip sogutun ve buz dolabindaki kremanin userine dokun. Tekrar buz dolabina koyun 4-5 saat bekletin.