Aslinda bu bir gece onceden yapilmasi gerekiyorki iyice soguyup kivama gelsin. Ama o gun içerisinde yapacaksaniz 4-5 saat buzdolabinda bekletmeniz gerekiyor. En azindan erkenden yapin :)




Tabani için;
200g burçak biskuvi ( Fransa'da
spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin
 
Le bavarois aux fraises:
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
6 g  jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
200g çilek
 
çilek jolesi için;
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatini)
Bunu e-leclerc'de gormustum


Benim kullandigim yosun jelatini bu: 


http://eboutique.cuistoshop.com Bu siteden alabilir isteyen. Guvenlidir.

Tabanin Hazirlanmasi:




Biskuvileri iyice kirip ( gerekirse robottan geçirin ) uzerine erimis margarini dokun. Karistirip kelepçeli kalibiniza elinizi bastirarak yerlestirin. Sonra buzdolabina koyun.



Bavyeranin Hazirlanmasi:

  crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.
Ocaga kuçuk bir tencere koyun,  yikayip  minik minik dogradiginiz çilekleri tencereye koyun, içine 1 tatli kasifi toz jelatini, 1 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin ve sonra robottan geçirerek parçalayin.ilimaya birakin.
ilidiktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin. Kelepçeli kalibinizdaki biskuvilerin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyun.
 
Jölesini hazirlanmasi:

Kalan Diger 200g çilegi, yarim limon suyu ve  1 Yemek kasigi toz sekerle blendirdan geçiirin ve kuçuk bir tavaya koyun. Uzerine 1 çay kasigi kadar toz jelatini koyun ve pisirin. Neredeyse soguk olan bir kivama gelince buzdolabindaki bavyeranin uerine dokun. Kolay çıkarılması için, çıkarmadan önce Bavyera etrafında bir bıçakla kenarlarini geçin.