30.03.2011

Cheesecake ( Tarte aux Fromage )



 Malzemeler;
  • 6 yumurta (oda sicakliginda)
  • 1 pk vanilyali puding (mavi paket) (fransa'da sekersiz oluyor)
  • 1 ,5 su bardagi toz seker ( sucre semoule)
  • 500 gr Crème fraîche épaisse (Fansa'da yogurt kabindaki krema) (Türkiye'de sivi krema yogun kivamli)
  • 1 kg Fromage Blanc (% 40) (Turkiye'de  tuzsuz labne peyniri) 
  • Yarim paket yumusak tereyag (125 gr)
  • bir çay kasigindan az tuz
  • aldigi kadar un (type 45)
  • istenirse (yarim çay bardagi limon suyu ve kabugu)
  • sarmak için streç film


Hamurunun Yapilisi;

Bir kaba 6 yumurtanin beyazi ve sarisi ayrilir. Hamuru hazirlamak için 3 yumurtanin sarisina tereyagini, bir silkme tuz, yarim bardak toz seker eklenir ve karistirilip aldigi kadar unuda ekleyip yogurulur. Hamur elinize yapismayacak hale geldiginde tamamdir. streç filme sarilip buzdolabinda iç malzemeler haziranincaya kadar dinlendirilir.


iç malzemenin yapilisi;

6 yumurtanin beyazini cam kaseye koyun ve içine bir silkme tuz atin yada toz seker (ben seker koyuyorum) mikserle krema olana kadar çirpin. Mikseri kaldirdigimizda tellerden dokulmuyorsa hazir demektir (olmuyorsada çokta problem degil, onemli olan kopurtup sonradan eklemek). Ayri bir buyuk kapta  3 yumurtanin sarisi, 1 su bardagi toz sekeri ekleyip çirpma teliyle yavasça karistiriyoruz.Daha sonra sirayla Fromage Blanc'i ,yarim su bardagi unu, 2 paket vanilyali pudingi ekleyip, sucre vanilliné ve  crème fraîche épaisse'i ekleyip karistiriyoruz. Son olarak istenirse limon kabugu rendesi ve yarim çay bardagi limon suyu eklebilir.
Ayri kapta krema haline gelen yumurtanin beyazi eklenir ve kasikla yavasça karisitirilir. Buzdolabinda dinlenen hamuru merdaneyle açip kaliba koyuyoruz ve heryerine çatal batiriyoruz. Karisimida içine dokup 150° sicak firinda 45-50 dakika pisirilir. Pisen pasta firinin içinde sogutulur.

Not: Ben iki kalipta yaptim (iki aile için) . Siz daha buyuk bir tepside kullanabilirsiniz.












2 yorum:

  1. Özellikle küçük olan süper kabarmış ve ne güzel çökmemiş :) eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Malzemesi bol olunca cokmuyor irem :)

    YanıtlaSil