16.02.2011

Gül desenli kakaolu kek

Klasik kek malzemelerim;

-4 fincan un
-4 fincan toz seker
-4 adet yumurta
-2 y.kasığı sıvı yağ
-3 y.kasığı sıcak su
-kabartma tozu-vanilya
-1 s.bardagi yogurt
-1 yemek kasigi kaynar su
-2 yemek kasigi kakao
Suslemek için;
-yesil ve kirmizi gida boyasi
-pudra sekeri
Keki hazirlamak icin 4 yumurtanin sarisini ayri cam kaba koyup ayrilir,beyazi ayri cam kaba koyup iki fincan toz seker eklenip kar haline getirilir. Kalan iki fincan toz seker ve 2 yemek kasigi sicak su yumurtanin sarilarina eklenip krema haline getirilir. Kalan malzemelerde buna eklenip en son kar haline gelen yumurtanin beyazi eklenir ve tahta kasikla karistirilir.175 dereceli ilik firina koyulur. Pisince tel izgara ustunde sogumya birakilir.
Suslemek için pudra sekerini gida boyalari ile renklendiriyoruz. çiçek deseni için kalip lazim, fakat ben satin almak yerine internetten çikti alip kesip yaptim. Orjinal kalibin resmini koyuyorum buraya. Sizde  yazicidan çikti alip yapabilirsiniz.

http://img98.imageshack.us/img98/2692/pochoirrose.jpg

Daha sonra resimde gordugu gibi yapin. Duzgun dokmek için pudra sekerini tel suzgeç kullanin.


0 Degerli yorum:

Yorum Gönder