26.01.2011

Fırında Çipura

Esim bi aksam fransiz marketten "turk baligi" diye bir balik alip geldi. Paketin ustundeki yaziya sozlukten bakinda çupra baligi oldugunu anladik. Yoksa ben oyle balik cinsinden falan pek anlamam. Tabi basladim tarif aramaya. Sevgili haticenin tarifini bulduk ve esimle beraber yaptik. Goruntusu kotu oldu ama tadi superdi :) Tesekkurler portakal agaciiiiii.





Fırında Çipura

2 kişilik

Malzemeler
  • 2 adet deniz çipurası
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 kiraz domates*
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 1 adet fırın poşeti

*kiraz domates yoksa normal domates ile de yapabilirsiniz.

Hazırlanması:
  1. Balıklarınızı temizletip üzerlerine derin bir çizik attırın. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
  2. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Hepsini karıştırın, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  3. Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayın. Üzerlerine 2 balığı yerleştirin. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizin. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batırın. Fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder