30.01.2011

Findikli Kakaolu pasta



Malzemeler;

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 su bardagi kirik findik
1 paket hazir rulo pasta ( marketlerde satilan kuçuk)
1 paket kakaolu krem santi ( 1 su bardagi sut ile)

Pandispanya Yapılışı;


Yumurta beyazlarını cam bir kasede  sekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı vetoz malzemeleri  ekleyin ve çok az çırpın.  Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Pastanin hazirlanisi;
Kelepçeli kalibin tum kenarlarina ince ince kestiginiz rulo pasta dilimlerini yerlestirin. Pandispanyayi  iki dilime ayirin. Pandispanya kelepçeli kalibin içine sigmayacagindan kemarlarindan kesip biraz kuçultmeniz gerekiyor. daha sonra dikkatlice kalibin içine koyun. Hazirladiginiz kakaolu krem santiyi  ekleyin ( evde sade krem santi varsa biraz kakao ekleyip karistirip kakaolu hale getirebilirsiniz) ve kirik findik serpin. Ustune ikinci pandispanya dilimini ekleyip tekrar krem santi ve findik kirigi serpip buzdolabinda biraz dinlendirip servis yapin.

Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search