Portakal agacindan alip yapmistim. Cok pratik bir yemek bence.




Malzemeler:

Köfte harcı:

  • yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber yarım
  • demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yumurta
Diğer malzemeler:


  • yarım çay bardağı yağ
  • 5 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı tuz
  • 6-7 sivribiber
  • 2 domates 
  • 1 su bardağı kaynar su

Hazırlanması:

1.köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı
bir gece buzdolabında bekletin.

2.fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün.
patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz
serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.

3.sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin
üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine
rendeleyin.

4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın
üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana
kadar pişirin.

kaynak; http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/08/frnda_kfte_ve_p.html