İşte sizlere tam bir anne böreği tarifi. Sıcacık ve yumuşacık bu böreklere hem çocuklarınız hemde misafirleriniz bayılacak. Üstelik yapması da pratik ve kolay. 



Malzemeler:
-5 adet yufka
-6 orta boy haşlanmış patates
-2 orta boy minik doğranmış  kuru soğan
-2 adet yumurta beyazı
-1 su bardağı süt
-bir tutam dogranmış mayonoz
-1su bardağı sıvı yağ
-tuz,pulbiber,karabiber

Üzeri için: 2 adet yumurta sarisi

Hazırlanışı:

Haşlanmış patatesleri ezip içine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın..










  



Bir tasa süt,yumurta ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. İlk iki yufkayı düz zemine serip bu karışımdan sürün.Patatesli harçtan yufkanın  her tarafına yayın. İkinci yufkayıda ilk yufkanın üzerine serip aynı şekilde sütlü karışımdan ve patatesli harçtan her tarafına sürün, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın...

Yufkaları rulo şeklinde sarıp bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın tepsisise dizin üzerlerine yumurta sarisi sürün önceden ısıtılmış 175°  fırında üstu ve alti kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun.