1.09.2009

Kuzu Pirzola izgara

Bunu çok seviyorum, et yemeklerini ve eti çok sevmem ama pirzola guzel. Misafir geldiginde yapmistim. Tarifi yine klasik tatlar sitesinden bulmustum. Hep takip ediyorum o siteyi.Tekrar yaparsam foto koyarim.




Kuzu Pirzola Izgara

1 Kg. Kuzu Pirzola
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Bitkisel Sıvı Yağı
Kekik
Tuz

Ön Hazırlık:
Kasap veya marketlerden alacağınız kuzu pirzolanın hafif dövülmüş olmasına dikkat edilecek. Domatesler iriliğine göre enlemesine iki veya üç parçaya bölünecek. Sivri biberler yine iriliğine göre bütün veya iki parçaya bölünecek. Etleri yağlamak için bir miktar sıvıyağı hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Kuzu pirzola kalemleri ızgaraya konmazdan önce, üzerleri hafif tuzlanacak ve bitkisel sıvı yağı içerisine daldırılmış bir fırça ile yağlanacak. Harlı olmayan ısı da ısınmış, mangal veya elektrikli ızgara üzerinde alt üst edilerek, pişirilecek. Domates ve biberler resimde göründüğü gibi, tercihinize uygun olarak ızgara yapılacak. Pirzolanın servisi sırasında üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'

www.klasiktatlar.blogspot.com




2 yorum:

  1. N'ola herkes sizin gibi açık sözlü olsa, değil tarif blogumu bağışlarım. Dürüstlüğünüze teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Emek hirsizligina çok karsiyim.Birçok siteden tarifler bakip yapiyorum. Kafamdan uydurup yapma gibi bir yetenegim yada ciddi yemek tecrubem yok malesef. Sitenizin SIKI takipçisiyim. Resimle anlatmaniz çok guzel. Tariflerime resim koymada sizi ornek aliyorum. Ben tesekkur ederim.

    YanıtlaSil