28.11.2013

Sandal Kofte

Bunu Turkiye'ye gidince annemlere yapmistim çok guzel olmustu sevmislerdi.Yemek Gunlugum sitesinden almistim, çokta güzel olmuştu.

                                         


 Malemeler:

(13 adet için)
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 orta boy soğan
  • 4-5 dilim bayat ekmek içi
  • tuz, karabiber, köfte baharatı
  • 1 çorba kaşığı salça

harç için:
  • 1 küçük konserve mantar
  • 2 buyuk boy patates
  • 1 buyuk havuç
  • 1 kuçuk konserve bezelye
  • tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

                                                          


Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim.Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım.Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım. 

                                                         


Köfteleri hafifce yağlanmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirelim.

      
                                                         


Bu arada patates ve havucu minik minil doğrayıp kızartalım. Konserve malzemeleri ekleyip tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştıralım.. Köfteleri fırından alıp harcı eşit olarak köftelere dolduralım.. 


                                                       


Salçayı 1.5 su bardağı kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım. Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim. 


                                                                 


200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım.

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder